Beautysalon

Alle behandelingen voor het gelaat en lichaam

Wil je onderzoeken wat je drijft of juist tegenhoudt? Heb je wel eens last van jezelf in bepaalde situaties? Speelt het verleden nog wel eens een rol in je leven van vandaag? Wil je je energie weer voelen stromen? Met lichaamsgerichte therapie kun je de kwaliteit van je leven verbeteren!

Lichaam én geest
Als therapeut werk ik vanuit de holistische visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ofwel: als je lichaam en geest met elkaar in balans zijn, zit je lekker in je vel. Als de werking van je lichaam en/of van je geest verstoord is, voel je je minder goed. Dit samenspel tussen lichaam en geest wordt ook wel het “Body & Mind” systeem genoemd. In de reguliere hulpverlening ligt de focus vaak op één van de twee aspecten, terwijl juist de wisselwerking van groot belang is: body en mind zijn één systeem!

Veelzijdige benadering
Tijdens een training of therapie onderzoeken we samen of er sprake is van emotionele en/of lichamelijke blokkades, of van negatieve gedachtenpatronen. Als dat het geval is, dan starten we een proces van bewustwording, waarbij je inzicht in je eigen functioneren steeds beter zal worden. Hierbij maken we gebruik van verschillende technieken uit het lichaamswerk en bio-energetica. Vanuit de body & mind gedachte is er daarbij zowel aandacht voor je lichaam als voor je geest. We houden bij het bepalen van de werkwijzen altijd rekening met jouw wensen en jouw hulpvraag (de te behalen doelstellingen).

Werkwijzen
Door je lijf op een bewuste manier in beweging te brengen, zal je lichaams-bewustzijn zich ontwikkelen en kunnen lichamelijke blokkades letterlijk voelbaar worden gemaakt! In het ademwerk leer je door op een bepaalde wijze dieper, voller en bewuster te ademen in contact te komen met een diepere gevoelslaag. Door middel van psychodrama kun je in een vertrouwde setting bepaalde situaties herbeleven en verhelderen. Ook meditatie, massage en oefeningen in ontspanning, expressie en het maken van contact zijn vaak erg effectief.