AJP Beautysalon

Just another SeoBureau site

Pedicure of voetverzorging is een behandeling van de voeten. Pedicure is een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen het ook zonder diploma uit mag oefenen. Wij doen meer dan pedicure alleen bij ons zit je goed voor Vakkundig advies!

Hoe gaat we te werk bij Pedicure?

In een eerste consult wordt een anamnese afgenomen waarbij naar een eventueel medicijn gebruik, lichamelijke klachten en of u diabetes- of reumapatiënt bent gevraagd wordt.

De behandeling wordt gestart met het desinfecteren van uw voeten. Daarna worden de nagels geknipt en gepolijst. Eeltlocaties worden behandeld en eventuele likdoorns verwijderd. Afsluitend vindt er een uitgebreide en ontspannende voetmassage plaats. Tijdens de behandeling krijgt u adviezen omtrent het onderhoud van uw voeten, aanpassing van schoenen en worden opmerkelijke zaken met u doorgesproken.

De behandeling is pijnloos

Tijdens de behandeling wordt er geen gebruik gemaakt van een mesje. Door het werken met tandartsapparatuur met een hoog toerental kunt u nagenoeg pijnloos behandeld worden. Door het gebruik van de machine wordt de behandeling veel veiliger. Dit is met name belangrijk voor diabetes- en reumapatienten. Een ander voordeel is dat een likdoorn veel dieper weggehaald kan worden! Hierbij wordt de kern verwijderd en verdwijnt de pijn.

Steriele en veilige werkwijze

In de voetbehandeling is een grote rol weggelegd voor de professionele tandartsapparatuur. Deze methode van werken veroorzaakt geen infectie. Het instrumentarium wordt elke keer in een autoclaaf gesteriliseerd. Gedurende de behandeling dragen wij een hygienisch mondmasker en handschoenen. De behandelruimten zijn ingericht volgens hygiënenormen.

Kalknagels, nr. 1 in de pedicurepraktijk!

Door de aangroei van schimmels onder de nagelplaat kunnen kalknagels erg dik worden. Wanneer de voet in de schoen wordt gestopt kunnen deze nagels pijnlijke druk veroorzaken. Het dunner maken van deze kalk/schimmelnagels is de meest voorkomende behandeling in de pedicurepraktijk. Machinaal en pijnloos worden de nagels dunner gemaakt en in model gefraisd. Dit haalt de druk van de nagel en voorkomt het ingroeien van de nagels.

Het mysterie van de wrat, het koekoeksjong…

Heel vaak wordt er gebeld door een bezorgde ouder die vertelt dat zijn/haar kind last heeft van likdoorns. Bij druk op de aangedane plaats voelt het kind pijn. Toch kan het kind, ondanks de pijn, nog redelijk goed lopen. Nu heeft een wrat de bijna magische gewoonte zich te vermommen als een likdoorn. Het merkbare verschil zit in de druk (zie kader rechts). In principe bestaat een wrat uit bloemkoolachtig weefsel waarin zwarte puntjes voorkomen. Wanneer deze wrat langere tijd op de voet(zool) aanwezig is, kan er eelt overheen groeien waardoor dit bijzondere kenmerk verdwijnt. De wrat krijgt dan hetzelfde uiterlijk als een likdoorn en lijkt eenzelfde pijn te hebben. Een kindervoet heeft nooit een likdoorn! De kindervoet is van nature erg flexibel, waardoor er geen gewrichten tegen elkaar drukken of schuren, die een likdoorn kunnen veroorzaken. Kinderen zijn wel vatbaar voor een wrattenvirus. Behandeling van de wrat(ten) is zeker belangrijk. Door het machinaal weghalen van het extra eelt, neemt de druk af en verdwijnt de pijn. Ook zal de wrat zelf behandeld moeten worden, om besmetting te voorkomen.

Lichaamsbehandelingen West-Vlaanderen

Bij ons kunt u ook terecht voor professioneel geneeskundig advies en non- chirurgische behandelingen. Wij hebben veel ervaring in de medisch-esthetische sector waar de vraag hoog is naar plastische chirurgie voor schoonheidsdoelen. Plastische chirurgie kent echter enige nadelen zoals het optreden van complicaties tijdens en na de operatie, ongewenste resultaten, blijvende letsels, vervorming van het lichaam.