AJP Beautysalon

Just another SeoBureau site

Een podoloog is een paramedicus die, na verwijzing van een arts of arts-specialist, patiënten met klachten ter hoogte van de voet onderzoekt en indien nodig behandelt. Deze klachten kunnen zich zowel ter hoogte van de huid als nagels van de voet bevinden, maar kunnen eveneens klachten zijn van het bewegingsstelsel

Podolgie met steunzolen

Podologie is een standscorrigerende therapie van de voeten door middel van steunzolen. De therapie berust op het verschijnsel dat elke standsafwijking van de voeten een standsafwijking hoger in het lichaam kan veroorzaken. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. De aangemeten zolen zijn hooguit 6 mm dik en lopen tot aan de tenen. Hierdoor passen de zolen in al uw reeds goed passende schoenen (een pump is geen goed passende schoen…). Voor werk- en sportschoenen worden hele zolen gemaakt.

Repeterende pijnklachten?

Voelt u uw voeten vaak? Doet u direct bij thuiskomst uw schoenen uit omdat uw voeten pijn doen? Hebt u een brandend, stekend of zeurend gevoel in uw voeten? Regelmatig kramp in de voeten of kuiten? Bent u geneigd uw voeten steeds te masseren om de pijn tussen uw middenvoetbeentjes te verminderen? Nekpijn, pijn tussen de schouderbladeren of laag in de rug? Heupklachten, pijn in de lies? Knie- of voetklachten veroorzaakt door sporten? In de meeste gevallen zijn al deze klachten op te lossen of te verminderen door het dragen van steunzolen!

Uitzonderingen:

Ernstige aangeboren, verkregen of gefixeerde afwijkingen komen helaas voor deze therapie niet in aanmerking.

Registerpodologen zijn erkende paramedische voetspecialisten in de individuele gezondheidszorg.