AJP Beautysalon

Just another SeoBureau site

Voetverzorging is een behandeling van de voeten. Voeten behandelen is een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen het ook zonder diploma uit mag oefenen. Wij doen meer dan alleen voeten behandelen bij ons zit je goed voor Vakkundig advies!

 

Voetkundig Advies

Als Voetkundig Adviseur, geef ik u een advies op maat voor uw voetklachten. Ook stel ik samen met u een behandelplan op. Dit betreft een schoenadvies en/of het aanmeten van podologische zolen. Voor een acute klacht kan er een professionele pedicurebehandeling worden ingezet. In de meeste gevallen zal het, voor het oplossen van de klacht, voldoende zijn om de schoenen aan te passen. De meeste voetproblemen worden veroorzaakt door het dragen van verkeerd schoeisel. Om te voorkomen dat u (opnieuw) een paar schoenen koopt die niet passen bij uw voet, maak ik n.a.v. een voetafdruk een mal van uw voet. Deze mal kunt u meenemen naar de schoenenzaak en in de nieuwe schoenen leggen. Past de mal niet in de schoen, dan past uw voet er ook niet in! De mal moet platliggen op de zool en niet schuren tegen de zijkanten van het leer van de schoen. De mal dient volledig op de onderzool te passen en aan de randen niet hierbuiten te steken. Dit vormt een maatstaf om uw voet alle ruimte in de schoen te geven en voorkomt pijnlijke lichamelijke (voeten) stress!

Het belang van een goede basis

Onze voeten, het belangrijkste onderdeel van ons skelet, dragen ons de hele dag. Helaas zijn de voeten ook het meest verwaarloosde onderdeel van het lichaam. Wij geven deze pas aandacht wanneer zij gaan protesteren of ons uit de slaap houden. Voeten vormen, samen met ons gebit, de basis. Het gebit voor het verteren van ons voedsel en de voeten voor ons staan en lopen. Wanneer er in deze basis iets niet goed functioneert heeft dit een domino-effect naar knieën, heupen, rug, nek en hoofd. U weet vast wel hoe het voelt om te lopen met een likdoorn. Hebt u gemerkt dat het lichaam er alles aan doet om deze pijn niet te voelen? U zet uw voet anders neer, de knie draait mee en de stand van de heup verandert. Dit heeft weer invloed op uw onderrug en kan doorstralen naar uw nek. Uw gedachten lijken alleen nog maar om de likdoorn te kunnen draaien… Een kleine klacht heeft dus grote gevolgen!

Doorstroming, een andere manier van kijken

Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat u met iedere stap die u zet contact maakt met de aarde? Hebt u gemerkt dat na een wandeling uw piekergedachten zijn verdwenen? Wist u dat, door te lopen in slow-motion, uw gedachten worden afgeleid? In het contact met Moeder Aarde nemen uw voeten onbewust de energie van de aarde op. Deze energie zorgt ervoor dat alles wat vast zat, opnieuw gaat stromen. Om deze gratis ‘therapie’ te kunnen benutten is het belangrijk dat er geen obstakels aan de voeten zijn.

Onderhoud, duurzaamheid voor het lichaam!

De meeste mensen gaan 1 à 2 keer per jaar naar de tandarts of een mondhygiëniste. Dit moet ook voor de voeten gelden! Minimaal 2 keer per jaar naar een Voetkundig Adviseur of Pedicure werkt preventief. Dit voorkomt veel (voet)problemen!